Other News

TOP 5 investicijskih ideja za loto milijunaša

Ostvarili ste veliki dobitak na lotu, ali što dalje? U što uložiti, što kupiti? Sve su ovo pitanja koja vam se motaju po glavi, a mi vam donosimo TOP 5 investicijsih ideja za loto milijunaša.

Vaš se životni san napokon ispunio i ostvarili ste ogroman dobitak na lotu, vašoj sreći nema kraja, ali što i kako dalje? Što učiniti prvo? Kako se uopće osjeća čovjek koji je najednom, preko noći postao milijunaš? I u što milijunaši uopće ulažu kako bi sačuvali i umnogostručili početi iznos?

Za početak – dajte si vremena, osvajanje glavnog zgoditka na lotu velika je životna prekretnica.

Dajte si vremena i uložite mudro

Zasigurno ste mnogo puta imali priliku čitati o milijunašima koji su svoje stečeno bogatstvo htjeli sačuvati ili ga, štoviše, nastavili graditi. I dok neki miijunaši svoje bogatstvo duguju nasljedstvu ili dugoj i bogatoj karijeri, vaša priča może biti potpuno drukčija. Vaš je dobitak došao iznenada, avi biste mogli biti nepripremljeni. Po osvajanju i preuzimanju nagrade, za početak si dajte vremena kako biste razmislili što uopće s osvojenim novcem želite. Novac je tu da bi ostvario vaše proritetne, ali i trenutne želje, te kako bi zadovoljio vaše potrebe u budućnosti. Dakle, uložite mudro kako bi vas novac čekao i kako bi ga za vas uvijek bilo dovoljno.

Uložite u nekretnine ili plemenite metale

Ulaganje u nekretnine još uvijek je jedan od najpoznatijih i najkonkretnijih načina ulaganja vlastitog novca. Na našim prostorima ovakva vrsta ulaganja smatra se dugoročno isplativom, a nekretnine su same po sebi nešto što će uvijek nositi određenu vrijednost. Sistemom ponude i otražnje, ukoliko se potražnja poveća, vrijednost vaše nekretnine samo će ići prema gore.

Plemeniti metali još su jedan od konkretnih nacina ulaganja stečenog novca, a ulaganje u investicijsko zlato postaje sve popularniji oblika ulaganja novca, u Hrvatskoj i u svijetu. Razlog tome je svakako izražen rast cijene zlata, a tako značajnim prinosom może se pohvaliti tek rijetko koji oblik ulaganja.

Dionice ili investicijski fondovi – odluka je na vama

Oni financijski dobro upućeni reći će vam da je ulaganje u dionice dugoročno najbolja odluka no da li je tome tako zaista i u praksi? Kod kupnje dionica važno je savjetovati se sa stručnom osobom koja će vas uputiti u kretanje cijena pojedinih dionica te vam skrenuti pažnju na to u koje je najpametnije uložiti svoj novac. Slično je i sa investicijskim fondovima. Njih vode stručni financijaši čije se odluke temelje na danonoćnom praćenju različitih faktora i analitici istih. Prinos koji investicijski fondovi mogu dati značajan je, ali kao i kod većine vrsta ulaganja – potrebno je strpljenje.

Umjetnine ne gube na cijeni

Ukoliko vam niti jedan od gore navedenih, tradicionalnih prijedloga nije primamljiv, uvijek se možete odlučiti za ulaganje u umjetnine. Umjetnička djela brojnih svjetski poznatih umjetnika zasigurno su jedan od najelegantnijih načina na koji možete investirati svoj dobitak. Ulaganje u umjetnine možda je i najmanje rizičan način ulaganja, a osim toga, za razliku od, naprimjer , nekretnina, umjetnine ne zahtijevaju održavanje i dodatno ulaganje.

Trendovi na tržištu konstantno se mijenjaju, važno je odabrati pametan način ulaganja kako biste mirni dočekali osiguranu budućnost. To možete tako da krenete s igranjem lutrija na LottoPark.com.

Gotovo je nemoguće znati koji način ulaganja će kroz godine donijeti najbolji prinos. Iz tog je razloga važno konzultirati se sa stručnjacima, ali i pametno odrediti cilj i svrhu svojeg ulaganja. Oprezno trošite i izbjegavajte rizična ulaganja. Novac je tu kako bi služio vama, a kada provjerite koji su sretni Eurojackpot rezultati – uvjerit ćete se da je vaš osvojeni iznos toliki da ga uz mudro trošenje i ulaganje možete imati dovoljno za cijeli život!