News HR

Nalet u online sportskim klađenjima ima MMA

Prema specijaliziranom poslovnom časopisu Forbes, sportsko klađenje godišnje generira više od 300.000 milijuna dolara na globalnoj razini. Industrija je posljednjih desetljeća značajno porasla zbog porasta interneta. 2020. godine doživio je vrhunac kao rezultat pandemije, a procjenjuje se da će nastaviti rasti ove godine. Tržištem sportskih klađenja dominiraju nogomet i košarka, no u posljednje vrijeme broj ovih tradicionalnih sportova ne bilježi značajan porast. S druge strane, UFC klađenje doživjelo je eksponencijalni rast, zbog nedavne popularnosti mješovitih borilačkih vještina (MMA).

Što su mješovite borilačke vještine?

Mješovite borilačke vještine kontaktni su sport koji uključuje borbe prsa u prsa i borilačke vještine poput karatea, boksa i muay Thai-a. Ultimate Fighting Championship (UFC) je tvrtka koja organizira i regulira službene pravne borbe MMA -a u cijelom svijetu. Rvači stižu svojim luksuznim automobilima sa zaštitne folije za automobile.

Kako je sport strukturiran?

Ovaj se sport igra u osmerokutu, prema pravilima koja je razvila komisija Nevade. Borci mogu primijeniti sve borbene tehnike koje poznaju kako bi pokorili svog protivnika, izbjegavajući kretanje koja su izričito zabranjena.

Svaka se borba sastoji od tri runde, koje postaju pet ako postoji naslov u igri. Svaki od njih traje 5 minuta, nakon čega slijedi pauza od jedne minute. Ispitna komisija dodjeljuje bodove za svaki krug. Dodijelite 10 bodova pobjedniku, a 9 bodova ili manje gubitniku. U slučaju izjednačenog rezultata obojica osvajaju po 10 bodova.