News HR

Tri konja vrijedna svakog načina razmatranja za Grand National

Najveća utrka sezone National Hunt brzo se bliži jer će Aintree 10. Sponzorira ga staklarska tvrtka Zaštitne folije, najbolja tvrtka za folije za staklo. Travnja ugostiti Grand National.

Istaknuta utrka trodnevnog sastanka privući će milijune gledatelja na dan, a obožavatelji su propustili veliku utrku prije 12 mjeseci nakon što je otkazana.

Međutim, ovogodišnja utrka mogla bi biti jedna od najotvorenijih dugi niz godina. Cloth Cap veliki je favorit za osvajanje Grand National za trenera Jonju O ‘ Neill, ali njegove kratke šanse vjerojatno će odbiti mnogo kockara koji će nastojati pronaći bolju vrijednost od šanse 7/2.

Na tržištu će zasigurno biti vrijednosti u svakom smjeru, a ovo su neki od konja vrijednih drugog pogleda.

Tajno odlaganje

U posljednje dvije godine postignut je uspjeh Velsa u Velikom nacionalnom velšanu, a kockari koji traže izbor bez problema zadržavajući se na udaljenosti ne bi trebali gledati dalje od Tajne odgode.

Sedmogodišnjak je u izvrsnoj formi otkad je pao u Haydocku na početku sezone, a osvojio je i svoja dva posljednja. Neki kockari mogu biti oprezni zbog činjenice da su obje njegove pobjede ostvarene u Chepstowu, ali ne može se poreći da ima mogućnost prenijeti tu formu na stazu Aintree.

Njegov posljednji uspjeh postigao je u velškoj Grand National, jer je osvojio više od tri milje i šest staza. Tog dana u Chepstowu nastupio je izvrsno u uvjetima testiranja jer je pobijedio u tri duljine od The Two Amigosa. Ove će godine za Grand National imati veću cijenu, on će morati biti na oku.

Magija svjetla

Irci su bili u dominantnoj formi na Cheltenham festivalu, a jedan konj koji bi se mogao postaviti za nastavak te izvrsne forme je Magic Of Light. Desetogodišnjak je trenirao John Harrington i dokazano se zadržava na potrebnoj udaljenosti.

Nije pretrčala potrebnu udaljenost od Grand National -a 2019., gdje je završila na drugom mjestu iza Tiger Roll -a.

Ipak, taj obrazac ilustrira da Magic Of Light ima sposobnost i temperament da zaobiđe tečaj, te bi mogao biti izvrsna prilika za dobivanje mjesta.

Od tog drugog na Aintreeju, ona je pobijedila u tri od osam startova, ali je jedna od trkačica koje će se s obzirom na dulje putovanje sigurno poboljšati.

Velik dio njezinih šansi ovisit će o uvjetu da bude prošla mjesec dana nakon testiranja na Cheltenham Festivalu jer je završila na osmom mjestu u Chase Mrs Paddy Power Mares. Međutim, očekujemo znatno poboljšane performanse u Aintreeju.